Кронштейн для прицілу

Тип статьи:
Авторская

Кріплення для оптики є одною з ключових складових всієї системи прицільного комплексу. Від вибору та правильної установки пристрою кронштейн для прицілу залежить функціональність оптичного обладнання. Якість та точність стрільби однаково залежать як від самої оптики, так і від вибору кріплення.

Як обирати кронштейн для прицілу

Треба зрозуміти, що найменші помилки під час вибору або установки конструкції можуть негативно вплинути на роботу всієї прицільної системи. Навіть дорогий та універсальний оптичний прилад не зможе компенсувати такі неточності. При покупці кронштейну для прицілу необхідно враховувати фактичне навантаження, яке воно буде нести. Різноманіття конструкцій на ринку для установки прицільних пристроїв на зброю дозволяє придбати товар для конкретних завдань, відповідний фінансовим можливостям.

Умовно кріплення можна класифікувати за двома категоріями:

  1. Швидкозйомні: прості та легкі в монтажі, можуть бути встановлені за кілька секунд і легко знімаються. Вони характеризуються компактними розмірами і не несуть суттєвих навантажень при експлуатації, транспортуванні та зберіганні.
  2. Постійні: як правило, великих розмірів, але при цьому мають свої переваги, такі як максимальна жорстка фіксація та стійкість до значної віддачі. Проте багато професіоналів у сфері мисливства та стрільби віддають перевагу першому, швидкозйомному варіанту.

Види кронштейнів для прицілу

До числа найбільш популярних конструкцій кріплень відносяться:

  • Пікатінні - створено для закріплення оптичного обладнання на рушницях, переважно відповідає армійським стандартам.
  • Ластівчин хвіст - популярний вид кріплення для встановлення на вітчизняних рушницях, має форму усіченого трикутника.
  • Звичайні - мають різні конфігурації зі специфічним дизайном для певного типу зброї.
  • Низькі - забезпечують менш високе розташування прицільного пристрою над стволом.
  • Високі - призначені для установки пристрою на різній висоті над поверхнею ствола.

Також розроблені просвітні, дуже зручні кронштейни для прицілу, конструкція яких дозволяє стрільцеві бачити маркування на зброї.

При виборі кріплення важливо звернути увагу на матеріал виготовлення. Це може бути алюміній, сталь чи інший особливий сплав. Також кронштейн для прицілу обов'язково повинен мати антикорозійні, протиударні властивості для забезпечення довговічної служби при експлуатації в складних кліматичних умовах.

Купити кронштейн для прицілу для полювання, що відповідає фінансовим можливостям та конкретним завданням за вигідною ціною пропонує Інтернет-магазин "Профоптика". Зробити правильний вибір із задоволенням допоможе консультант ресурсу, відповідаючи на всі необхідні питання. Доставка здійснюється по всій Україні протягом двох днів.

RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!